1111
Csapatfotó 2023

1111.Szent István Cserkészcsapat

Budakalász

Bemutatkozás

„A cserkészet önkéntes, politikamentes, vallásos ifjúságnevelő mozgalom, mely mindenki számára nyitott, származásra és emberfajtára való tekintet nélkül. A mozgalom célját, elveit és módszereit az alapító lord Robert Baden-Powell határozta meg.” (WOSM Fundamental Principles – 1989. február) Budakalászon a cserkészet 1995-ben indult el Szentistvántelepi Cserkész Alapítvány megalakulásával. Azóta csapatunk egykori és jelenlegi vezetőinek lelkes és kitartó munkájának köszönhetően a település legnagyobb ifjúságnevelő szervezetévé nőtte ki magát.

Mára nagyjából 450 fővel működünk, ami azt jelenti, hogy körülbelül 40 aktív őrsünk van 10 rajra felosztva. Az egyházközségekkel és a városvezetéssel együttműködve munkálkodunk, hogy a budakalászi fiatalok egy jó közösségben növekedhessenek.

Célunk

A cserkészet alapvető célja, hogy támogassa a fiatalokat testi, lelki, társadalmi és szellemi képességeik teljes kifejlesztésében. Ezen munkálkodunk mi is. Célunk, hogy az évek alatt a gyerekek, fiatalok, környezetükre és társaikra is figyelemmel tekintő, megbízható felnőttekké váljanak. Szeretnénk, ha cserkészeink jó közösségben nőnének fel, megismernék önmagukat, képességeiket és határaikat, hogy később jól helyt tudjanak állni az élet minden területén.

Legfrissebb
Közlemények & Krónikák

Szent István Cserkészcsapat
2024. február 4.

2023. Decemberi Krónika

Olvasás
Szent István Cserkészcsapat
2024. február 3.

2023. Novemberi Krónika

Olvasás
Szent István Cserkészcsapat
2024. február 2.

2023. Októberi Krónika

Olvasás

Csapatnaptárunk

Csapat elérhetőség

Ha bármilyen kérdésed van, keress minket bizalommal!

titkarsag1111@gmail.com