DCIM114GOPRO

Korcsolyapálya

A budakalászi műjégpálya közösségi összefogás eredménye

„Grundmunkával” kezdte létrehozni közösségi műjégpályáját a budakalászi 1111. Szent István Cserkészcsapat. Sok száz ember összefogása, családok, cégek és az önkormányzat adományai segítségével jutottak el az utolsó lépésig.

A cserkészcsapat otthonában, a Zöld Sziget Cserkészházban szinte minden megvan, ami a 230 gyerek, ifjú örömteli és mozgalmas cserkészéletét lehetővé teszi. A kertben található strandfoci- és strandröplabda homokja télen megfelelő időjárás esetén korcsolyapályaként működik. A mínuszok rövidsége, elmaradása azonban az elmúlt években mindössze néhány napra csökkentette a korcsolyaszezont.

Wettstein András, a cserkészcsapat alapító vezetője indította el 2013-ban azt a kezdeményezést, amelynek eredménye, hogy mára jégkarbantartó gép (rolba), korszerű csőrendszer, újrahasznosított elemek felhasználásával hűtőgép, és a cserkészkezeknek köszönhetően pályaalap, valamint műanyag palánkrendszer jött létre. Adománygyűjtő kampányukra közel 100 helyi család és cég mintegy 5 millió forint támogatással válaszolt, a budakalászi önkormányzat pedig közel 6 millió forintot adott a mobilis pálya korszerű csőrendszerére és közműfejlesztésre. A hűtőgépet egy cserkész szülő önkéntes munkával állította össze újrahasznosított elemek, régi klímaberendezések felhasználásával. A 30×15 m nagyságú, 450nm-es, kivilágított közösségi műjégpálya nyitott minden érdeklődő számára.

További támogatásokat a végső munkálatokhoz és a fenntartáshoz köszönettel fogad a Szentistvántelepi Cserkész Alapítvány, amely közhasznú alapítvány, adó 1% elfogadására jogosult, valamint a befizetett adomány összegével a cégek adóalapja csökkenthető.

Folyamatosan frissülő információk itt a honlapon és a  Facebook-oldalunkon találhatóak.