1111
english
Szent István Cserkészcsapat

2024. Januári Krónika

Pirkó Szonja; Károly Virág 2024. április 4.

CSeVeRéSző Bál

Az idei CSeVeRéSző Bál az 1920-as évek amerikáját idézte meg, amely dekorációs elemeinek megvalósításáért a Szurikáta őrs volt a felelős és az igazat megvallva, remek hangulatot teremtettek a rengeteg arany, fekete és különféle tollas, gyöngyös díszekkel. Az este a kezdetén a hangulatért egy különleges duo volt felelős, Takács Réka és Tárnok Berci személyében. A Bálnak egyik legikonikusabb eleme, a színdarab idén Takács Réka rendezésében került színpadra. Ezek mellett még táncoktatással és kahoottal örvendeztettük meg a bálozókat. A programok nagy sikert arattak, öröm volt a sok nevetést hallani, a táncoslábú mosolygós arcokat látni. Emellett csapatunk alapítójának, Wettstein Andrásnak és jelenlegi csapatparancsnokunknak, Keresztúri Andrisnak beszédeit is meghallgathattuk. Nagyon szépen köszönjük, hogy elfogadták a felkérésünket és ilyen csodálatos beszédekkel gazdagították az eseményt. A CseVeRéSző Bál idén is fergeteges élmény volt és nagyon örülök, hogy ennyien el tudtak jönni és velünk mulattak. Szerény személyemnek hosszú idő után most volt alkalmam újra részt venni ezen az eseményen. Sose gondoltam volna, hogy egyszer majd én leszek ennek az eseménynek az egyik szervezője. Így visszatekintve is, nagyon hálás vagyok a lehetőségért és utólag is szeretném megköszönni mindenkinek a sok támogatás és segítséget, ami nagyon sokat jelentett számomra. Remélem, mindenki nagyon jól érezte magát a Bálon!

Váradi Réka (Breki), Csibe őrs
Szent István Cserkészcsapat

Puskás raji farsang

A Puskás rajjal január 26-án, péntek este tartottunk egy kis farsangi összejövetelt. A farsangozás talán kevésbé megszokott a csapatban, de ezt most raji szinten megvalósítottuk, és jó döntésnek bizonyult. A téma kötetlen volt, így mindenki szabadon választhatta meg, hogy miben szeretne beöltözni. Voltak nagyon kreatív, szép jelmezek, de akadtak akik nem vitték túlzásba a beöltözést. Rögtön a buli elején megmutatkozott a gyerekekben rejlő versenyszellem, ugyanis egy székfoglalós játékkal kezdtünk. Ezután pedig rengeteg finomságból és italból lehetett lakmározni. A szervezők eredetileg terveztek pár vicces, kreatív állomást is, de végül ezeket nem teljesen sikerült megvalósítani, csak a lányok tartottak egy kis arcfestést. Elfoglalták magukat a gyerkőcök, eljátszottak, szaladgáltak, beszélgettek, ettek-ittak, szórakoztak. Táncoltunk is, kivetítettünk Just Dance videókat, az alapján táncoltunk csoportosan. Nagyon élvezték a gyerekek, jól ment nekik a táncolás. Kevésbé izgalmas, de annál fontosabb volt a program végén az elpakolás és takarítás, amibe segítőkészen beszálltak a fiatalok is. Összességében egy nagyon jó hangulatú kis farsangunk volt a Puskás rajjal. Ha nem is teljesen úgy sikerült, ahogy a szervezők eltervezték, a gyerekek jól érezték magukat, és igazából ez a lényeg.

Várszegi Barni, Partifecske őrs

Csapatmise

A Január 13.-i Csapatmise családiasan telt. Sajnos nem voltunk rengetegen, de ebben benne lehetett a vizsgaidőszak, az elutazások, és egyéb tényezők. Azonban a zenés szolgálatot cserkészek adták, és mi olvastuk az olvasmányt, Szent Leckét, és a könyörgéseket is. Utána pedig teázással, és sütikkel gazdagon megrakott asztalok társaságában lehetett megtárgyalni mindazt, amit eddig nem tudtunk. Számomra jó élmény volt, és szívesen megyek máskor is, mindig jó ránézni erre a közösségre, akár kevesen vagyunk, akár sokan.

Lában Barna, Aranysakál őrs